Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Göreme’yi Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti.

Bakan Ersoy gezi programında Göreme Açık Hava Müzesi ziyaretini gerçekleştirdi. Bakan Ersoy’a Göreme Açık Hava Müzesi ziyareti sırasında Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Millet Vekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil eşlik etti. Bakan Ersoy, Göreme Açık Hava Müzesi’nde bulunan Karanlık Kilise'yi de ziyaret etti. Müzeden ayrılan Bakan Ersoy’a, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, tablo hediye etti. Takdim edilen hediye karşısında Bakan Ersoy bu tabloyu odamızın en güzel yerine asacağını ifade eden Bakan Ersoy Hediyenin ardından Başkan Cingil ile bir süre sohbet etti.

Göreme Belediye Başkanı Cingil ise Kapadokya'nın tüm Dünyaya ait olduğunu belirterek, Bakan Ersoy’a yine beklediklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, daha sonra müzenin yakınındaki Tokalı Kilise'sini ziyaret etti.

Bakan Ersoy Göreme Açık Hava Müzesi ziyaretinin ardından heyeti ile birlikte ayrıldı.