Göreme'de oryantiring yarışları yapıldı

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 14 Yaş Altı Kırmızı Grup Türkiye Şampiyonası Göreme'de yapıldı.

Koşarak harita ve pusula ile yön belirleme yöntemiyle yapılan bir dayanıklılık sporu olan oryantiring yarışlarının startı, Göreme beldesinde verildi.

Göreme Güvercinlik Vadisi yürüyüş yolu üzerinde bulunan başlangıç noktasından çıkış yapan 400 sporcu, dar sokaklı mahallede önceden belirlenen parkurlarda hedefleri bulmaya çalıştı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Mehmet Uçman, yaptığı açıklamada koşarak yön bulma sporuna her geçen gün yurt genelinde ilginin arttığını ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise, "Yaklaşık 400 sporcu yarışlar için Kapadokya'da bulunuyor. Bu bölgeyi çok seviyorlar ve bizlerde ciddi destekler veriyoruz. Biz bu yarışmaların artık uluslararası boyutta bu bölgede yapılmasını istiyoruz. Yıllardır devam eden yarışmalar ile Göreme spor turizmi ile de anılmaya başladı" dedi.

Yarışlar sonunda Belediye salonunda Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Yarışlar bir günlük parkurun ardından sona erdi.