Göreme’de matematiği sevdiren sergi

Çocuklara matematiğin temel konularını öğretmek için oluşturulan gezici sergi "Harika Matematik" Göreme’de meraklılarıyla buluştu.

Katar Ulusal Bankası (QNB) Finansbank'ın ana sponsorluğunda ve Göreme Belediyesinin iş birliğiyle hazırlanan "Harika Matematik" sergisi, Göreme Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu'nda çocuklarla buluştu.

Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği ve ilköğretim matematik dersi öğretim programına da uygun oluşturulan sergi ile çocuklara matematik sevgisi aşılanıyor.

Öğrenciler, "dans eden geometri", "haydi yuvarla", "kule yapalım", "aynadaki kim" ve "dev küp" modüllerinin yer aldığı, Da Vinci Learnig'in atölye çalışmaları ve mobil sinemanın da bulunduğu sergiyi gezdi.

Sergiyle ilgili açıklama yapan turne sorumlusu Oğuzhan Özlü, Harika Matematik sergisinin, çocuklara matematiği daha eğlenceli hale getirerek sevdirmek amacıyla başlatıldığını söyledi. Özlü, matematiği 20 farklı ünite ile işlediklerini belirterek, "Analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini paylaşabilecekleri eğlenceli, interaktif bir sergi oluşturduk. Gezici tırlarımızla bu sergiyi Türkiye'nin birçok bölgesine giderek, yüz binlerce öğrenciye ulaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar gezici tırlarla 20 binden fazla öğrenciye ulaşan serginin Göreme’dan sonraki durağının Mersin ve Konya olacağı öğrenildi.