Göreme Emitt 2018'in gözdesi oldu

EMİTT 2018 Fuarının ilk Gününde En Büyük İlgi Kapadokya Standına Oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve THY'nin kurumsal sponsorluğunda, TÜROFED ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) iş birliğiyle düzenlenen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılışı gerçekleşen fuara bu yılda KAPHİB çatısı altında fuara katılan Nevşehir, Kapadokya standının kapılarını yerli ve yabancı misafirlere açarak tarihi ve doğal güzellikleriyle, yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini tanıtıyor.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 22’incisi gerçekleştirilen fuara; AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Levent Ak, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ve Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma katıldı. Kapadokya bölgesinden de çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların yer aldığı fuarda ayrıca KAPTİD, KAPHİB, TÜRSAB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Kozaklı Termal Tesisler Birliği (KOZTEB) ve Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi de yer alıyor.

NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ile Eski Nevşehir Valilerinden M. Asım Hacımustafaoğlu'da Kapadokya standını ziyaret ederek bölge turizmcileriyle sohbet ettiler.

25 Ocak’ta kapılarını açan fuar 28 Ocak Pazar günü sona erecek.