5. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali Başladı

Göreme Belediyesinin düzenlediği 5. Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı.

Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çok sayıda ekip ve göstericinin geldiği festival kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü sonrası Belediye yanı etkinlik alanında ekipler gösterilerini sahnelediler.

Festivale Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Nevşehir AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, NEVÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz  KOSGEB Nevşehir Müdürü Ali Usta, Özel Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Faruk Çamcı, Göreme Belediyesi Meclis Üyeleri, gösteri ekipleri, vatandaşlar ve bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler katıldı.

Yurtiçi ve yurtdışından gelen Halk Oyunları ekiplerinnin gösterileri ile devam eden gece renkli görüntülere sahne oldu.

Festival 15 Temmuz Pazar günü gece düzenlenecek "15 Temmuz Özel Gösterimi" programı ile son bulacak.